Kategorier Tips og guides

Vedligeholdelse af læder: Hvad skal man gøre, og hvad skal man ikke gøre, når det gælder læder

Lædervare er og bliver en fast del i vores garderobe, om det så er læderjakker, bukser, tasker eller sko. Læder kan sættes sammen med næsten alt. Lige meget om du er til det rå, det romantiske eller om du er mere bohemian i din stil, så findes der en lædervare, der passer til det.

Læder er et skønt og alsidigt produkt, men for at produkterne skal holde i så mange år som muligt, så er det vigtigt at passe godt på dem. Og hvad gør man så, når man ikke må proppe tingene i vaskemaskinen?

 

Lædertyper:

Normalt til beklædning, er det for det meste ko, lam eller ged der bliver brugt, hvor lam er den dyreste, pga. den bløde kvalitet.

 

Vask:

Man må ALDRIG (!!!) vaske sine lædervare, heller ikke selvom de er bukser. Læder krymper nemlig i vask og bliver hårdt, så dette gælder også, hvis du har et produkt, der bare har en detalje i læder, så som en stribe op ad benet.

En god ide er altid at hænge dem udenfor og lufte af, hver gang efter at du har brugt dem (dog ikke i regnvejr!). Hvis der kommer en plet på dem, kan du forsøge at tørre den af med en opvreden klud. Men hvis dette ikke lykkes, så er den eneste ting at gøre, at sende det til rens, og gerne ved en der har forstand på læder.

 

LÆS OGSÅ: VASK AF SILKETØJ: WHAT TO DO?

 

Vedligeholdelse:

En god ide, er at imprægnere sin læderjakke, inden den bliver taget i brug, med en vandafvisende spray, Dette kan gøre at jakken ikke tager imod regn lige så meget, som den ellers ville.

Hvis det går hul på f.eks. en læderjakke, så er det sjældent, at det er noget man kan klare selv, også er det afsted med jakken til en buntmager. Når man syer i læder, bruger man for det meste en special læder symaskine, og det har de fleste almindelige systuer ikke, så derfor er man nød til at sende jakken til en rigtig buntmager. Hvis du ikke lige ved hvor der ligger sådan en, i nærheden af dig, så prøv at spørge i den butik som du har købt jakken eller bukserne, så er der en chance for at de kan hjælp dig.

 

Over tiden kan læderprodukter godt begynde at falme i farven. Her kan du bruge skosværte, i den rigtige farve, selvfølgelig, til at shine de falmede pletter op igen.

 

Tips: En god ting lige at tænke over, er at holde dine lædervarer, især produkter der ikke er blevet imprægneret, væk fra direkte regn. Det kan nemlig give pletter på tøjet, pga. syren i regnen.

 

Vi håber at indlægget kunne bruges!

 

De kærligste hilsner fra pigerne fra BUSTEDWOMAN.com <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply