Kategorier Tips og guides

Vask af silketøj: What to do?

Silke er et super flot, lækkert og stærkt materiale, men hvis det ikke bliver behandlet som det skal, kan det gå hen og blive sart og skrøbeligt. Derfor kan være til tider, godt være lidt angst provokerende, når man skal til at vaske silketøj. For hvad kan silke egentlig tåle? I dette indlæg vil vi prøve at besvare nogle af de spørgsmål, som vi tit får fra kunder, på vores webshop.

Ligesom uld, skal silke heller ikke vaskes for ofte, med mindre at det er beskidt. Her vil det igen være en fordel at hænge det udenfor og blive luftet.

Men når tøjet er beskidt, så skal det jo vaskes.

Når silke skal vaskes, sådan generelt, er det meget vigtigt at bruge et vaskemiddel UDEN enzymer. Enzymer i vaskemiddel er for det meste en super ting, da det opløser fedt og snavs, men problemet er bare at det også opløser nogle fibre, her i blandt silke. Hvis man har et stykke tøj med farvet silke, er det endnu mere vigtigt at vaske det må den rigtige måde, med de rigtige midler, da silke godt kan have svært ved at holde på farven, når det bliver vasket. Derfor er det utroligt vigtig at købe et vaskemiddel der er beregnet til silke, de kan købes i de fleste supermarkeder, og igen, kig efter svanemærket og astma og allergi mærket, for at være på den sikre side, hvad angår allergi.

Vask i hånden:

Med vask af silke er det vigtigt at temperaturen er rigtig, det vil sige at vandet ikke må blive varmt. Derfor vil vi også anbefale, at man altid vasker silke i hånden, i den balje med silke vaskemiddel og vand fra den kolde hane, så går man ikke galt i byen.

Husk også, ikke at rive og gnide for meget på stoffet når du vasker, det er silken ikke glad for.

Skyl tøjet grundigt efter vask, gerne flere gange, så er du sikker på at alt sæben er væk.

 

OBS: Ligesom uld, anbefaler vi at man aldrig ligger silketøj i blød, eller lader det ligge for længe efter vask, det kan silken ikke tåle.

 

Tørring af silke tøj:

Pres vandet forsigtigt ud af tøjet og læg det til tørre, helst ikke hænge tørre, da formen på tøjet, godt kan risikere at ændre sig.

Pletter:

Hvis du får pletter på dit silketøj, anbefaler vi at tage ned til et renseri, for at få dem til at kigge på det.

 

Vi håber at du kunne bruge denne lille silkeguide, og vi vil som altid gerne hører fra dig, hvis du har forslag til, noget som du godt kunne tænke dig at læse om😊

 

De kærligste hilsner fra pigerne fra BUSTEDWOMAN.com <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply