Kategorier Tips og guides

Uldvask: Hvordan vasker man uldtøj?

Uld er altid en lidt af en svær sag når der skal vaskes, for hvordan skal du egentlig vaske uld for at det ikke bliver ødelagt? Hvor ofte skal den vaskes? Hvor meget skal den vaskes ved? Maskine eller håndvask? Her har vi svaret på nogle af de udfordringer, du måske kunne have med vask af uld tøj.

Uld er ikke noget der skal vaskes særligt ofte, specielt ikke når det er trøjer eller kjoler, hvor du har haft tøj på under. Her vil det ofte være nok at hænge tøjet udenfor, sådan at det kan blive luftet igennem.

Men nu og da skal tøjet jo vaskes.

Vask i maskine:

Hvis du vasker uld i vaskemaskinen, skal du sørge for ALTID at bruge uldvaskemiddel (følg altid anvisningerne bag på flasken), kig efter astma og allergi mærket eller svanemærket, så er du allergi sikker.  Du skal helst vaske tøjet på et uldprogram, som de fleste vaskemaskiner har. For det meste, er det nok at vaske det med 30 grader for at det bliver rent, men tjek på vaskemærket, da der er nogle styles, der helst skal renses

OBS!: Brug aldrig skyllemiddel til uld. Brug i stedet for en smule eddike, hvis du gerne vil have at dit tøj bliver lidt blødere.

Vask i hånden:

Du kan snildt vaske dine uld vare i hånden med en smule uldvaskemiddel. Vandet skal være ca 30 grader. Du skal bare sørge for at du ikke gnubber tøjet imod hinanden, når du vasker og tøjet skal heller ikke ligge og soppe i vandet. Skyl det grundigt med rent vand og tryk så meget vand ud af det, du kan med at håndklæde, og lad det så derefter ligge tørre, gerne udenfor i blæsten.

 

LÆS OGSÅ: VASK AF SILKETØJ: WHAT TO DO?

 

Tørring af uld tøj:

Det er vigtigt, om du så bruger maskine, eller vasker i hånden, at du ligger tøjet til tørring, så snart at tøjet er blevet vasket, da det ikke har godt af at ligge våd i længere tid, dette kan beskadige ulden. Læg tøjet på et håndklæde, gerne udenfor, i skyggen. Men husk ikke at hænge våd uld til tørre, på en bøjle, da det kan gøre at tøjet bliver strukket i en forkert form.

 

Pletter:

Er du så uheldig at have fået en plet på dit uldtøj? Så er en mulighed at prøve at smøre lidt vaskemiddel på selve pletten, også lad den ligge i små 10 minutter, inden vask.

 

 

Vi håber at dette indlæg kan være behjælpeligt!

De kærligste hilsner fra pigerne fra BUSTEDWOMAN.com <3

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply