Kategorier Tips og guides

Pels: Hvordan passer du godt på din pels!

Pels har, on and off, været en stor del af modeverdenen, på godt og ondt. Men der er ingen tvivl om at pels, om det så er ægte eller fake, er noget der er kommet for at blive. Men hvordan er det så at man forholder sig, til sådan noget pels?

Pels kan fås i mange forskellige afskygninger og fra mange forskellige slags dyr.

Men de mest brugte hos os på BUSTEDWOMAN er kanin og vaskebjørn.

 

Kanin:

Kaninpels er et rigtigt fint valg hvis du vil have en flot og moderigtig pels til en god pris. Det er en relativt kort pels, som er super blød og som kan fås i mange forskellige styles. Det eneste man skal være opmærksom på, med hensyn til kaninpels, er at den godt kan have en tendens til at fælde.

 

Vaskebjørn:

Vaskebjørn er en langhåret pels, nuanceret sorte og brune farver, med mindre at pelsen er farvet. Det er en skøn og blød pels, der er meget anvendelig til det meste. Det er en lidt dyre pels, men kvaliteten er også derefter.

 

Vask:

Du må IKKE vaske pels, det kan det simpelthen ikke tåle, så derfor er vores råd at sende pelsen til rens, hvis den bliver for kedelig. Og altid til et renseri hvor de har forstand på pelse.

Et godt råd er, ligesom alt andet der ikke kan vaskes, at hænge pelsen udenfor, altid på en god, bred bøjle. På den måde kan du få luftet pelsen godt igennem.

 

LÆS OGSÅ: DUNJAKKER. SÅDAN VASKER DU EN DUNJAKKE

 

Tørring:

Hvis din pels, på en eller anden måde, er blevet våd, så skal du bare ryste den og hænge den op i et tørt rum, hvor den kan få lov at tørre. Brug aldrig direkte varmepåvirkning, som at lægge pelsen på en radiator eller brug af hårtørrer.

Når pelsen er tør, kan du give den en ryste tur igen, og så er den klar til brug igen.

 

Opbevaring:

For at kunne beholde din pels i mange år, er det vigtigt at opbevare den på den rigtige måde. Den ultimative bedste måde er at få opbevaret sine pelse i et kølerum henover foråret og sommeren, som der er nogle pels forretninger og buntmagere der tilbyder. Men har du ikke den mulighed, så er vores råd at opbevare din pels i et mørkt og køligt rum.

Til hverdag i den periode du bruger pelsen, skal du hænge den på en bred bøjle i en stofdragtpose (IKKE plastik). Hvis den hænger i et skab, må den ikke blive klemt af det andet tøj.

 

Tips: Børst ikke din pels, kør i stedet dine fingere ned af den, og giv den en forsigtig rystetur, sådan at hårene ligger sig rigtigt.

Tips 2: Opbevar ikke din pels for varmt. Så kan den risikere at blive tør, og så kan der gå møl i den.

 

LÆS OGSÅ: VEDLIGEHOLDELSE AF LÆDER

 

Fake pels:

I forhold til ægte pels, kræver fake pels (fake fur, faux fur, kært barn har mange navne) ikke særlig meget vedligeholdelse. Men den er så heller ikke så varm og beskyttende imod sne og kulde. Men fake pels kommer så i rigtig mange fede styles med fede mønstre.

Nogle fake pelse kan vaskes i vaskemaskinen ved lav temperatur, men det er ikke alle, så sørg for altid at tjekke vaskemærket af, inden du vasker.

 

Vi håber at du kunne bruge dette lille pels indlæg til noget, og vi vil som altid gerne hører fra dig, hvis du har forslag til, noget som du godt kunne tænke dig at læse om😊

 

De kærligste hilsner fra pigerne fra BUSTEDWOMAN.com <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply