Kategorier Tips og guides

Kropstype guide

Kender du det, hvor man står foran sit klædeskab, og bare ikke kan finde ud af hvad man skal have på? Det kan være et evigt tilbagevendende problem! Men hvis man nu er opmærksom på hvilken kropstype man har, kan det gøre det hele lidt lettere. Men hvilken forskellige kropstyper, er der? Og hvad er det, at man skal være opmærksom på, ved de forskellige forme?

Æblet

Almindelige kendetegn: Store bryster, tydeligere mave, smalle hofter, lille bagdel, slanke ben.

Ved æbleformen, sidder tyngden ved brysterne og på maven, derfor vil man som regel gerne kamuflere maven lidt, og flytte fokuset til andre steder på kroppen, f.eks. de flotte ben eller bryster.

Underdele: Kig efter jeans og bukser med en normal talje, hverken høj taljet eller lav taljet. Bukserne må gerne være slim, da det kan vise dine flotte ben noget mere frem. Eller hvis man ikke er til slim jeans, så er bootcut også et godt valg. Når man snakker nederdele, er nederdele der går lige op og ned, det sikre valg. Pas på med nederdele der har læg foran, det kan gøre at din mave kommer til at se større ud end den er.

Overdele: Sørg her for at finde nogle overdele der er løse om de mere problemske steder, som den mere fremtrædende mave, men i stedet må overdelene gerne have en flot udskæring, der får din skønne barm til at vise sig fra sin bedste side! Vær ikke bange for at vise lidt hud, det leder opmærksomheden væk fra andre steder. Vær dog opmærksom på dit undertøj. Hvis du har en stor barm, er det vigtig med noget godt støtte til den.

Kjoler: Her er en kjole med A-facon, helt klart at fortrække. Den er stram omkring barmen og løs om maven, præcis sådan som vi gerne vil have det! Vær opmærksom på at hvis du har en meget stor barm, ikke at finde en kjole, hvor udskæringen sidder helt oppe i halsen, det kan få dine bryster til at se meget større ud.

Jakker: Korte jakker, der slutter på den øverste del af hofterne, er for det meste at fortrække hvis man har en æble form. Prøv ar undgå at lade dine jakker slutte, der hvor du er bredest på dine hofter, det kan gøre at du syner større end du er.

Masai bluse     Maryley bukser    2-Biz kjole

 

LÆS OGSÅ: JAKKER, JAKKER OG ATTER JAKKER

 

Pæren

 

Almindelige kendetegn: Mindre bryster, smalle skuldre, større hofter, flad mave.

Ved pæreformen sidder tyngden på bagdelen og på lårene. Derfor vil man gerne flytte fokus til de flotte skuldre.

Underdele: Bukser der sidder løst, er et godt valg til pære formen, det kan gå ind og få dine hofter til at synes mindre. Gå efter bukser med almindelig – eller høj talje. Hvis man er mere til en nederdel, så er det en godt mulighed at vælge en nederdel med A-facon.

Undgå bukser og nederedele der sidder for stramt på hofterne, det kan få dem til at se større ud!

Overdele: Vi vil gerne have skabt så meget fokus så muligt på overkroppen. Brug overdele der ikke sidder for løst og gerne styles med skulderpuder, som f.eks. en blazer. En god fingerregel er at sørge for at overdelene altid slutter enten over eller under der hvor du er bredest.

Kjoler: Kjoler der er lidt bredde foroven og går ud forneden er absolut nogle af de kjoler, der ville være aller flottest på en pære form, gerne med et lille bælte i taljen, for at lede opmærksomheden hen på det smalleste stykke.

Jakker: Jakker, korte eller lange kan fungere godt her. Igen skal man bare sørge for at jakken ikke stopper på det bredeste sted. Og hvis man er til de lange jakker og frakker, så er det mest flatterende, hvis der er et bælte i taljen.

Skuldrepuder ville her igen være super fint, til at give noget mere volume på overkroppen.

 

Gestuz kjole, Rosemunde top, Sofie Schnoor blazer, Sofie Schnoor bukser

 

Søjle

 

Almindelige kendetegn: Taljen er ikke videre tydelig, skulder og hofte er samme bredde. Ingen/ næsten ingen tydelige former

Hvis man har en søjleform, så er det oftest at man ikke har de helt vilde former at gøre med, derfor skal man ind og lave illusioner af former.

Underdele: Da dem med søjleform ikke har de bredeste hofter, kan de som sådan bruge næsten alle slags bukser, der giver noget volume omkring hofterne, men især bukser med bredde ben, kan bæres super flot af en med søjleform. Mere eller mindre alle slags nederdele der har noget volume, ser også uroligt pænt ud. Derfor er en nederdel der går lige op og ned ikke det bedste på en krop, der også mere eller mindre går lige op og ned 🙂

Overdele: Overdele der bryder den meget lige figur, er super godt her. Det kan f.eks. være en slå om top, overdele med indsnit eller overdele med detaljer, så som flæser. Prøv at udgå overdele, der bare går lige op og ned, da du let kan miste formerne.

Kjoler: Slå om kjoler og kjoler med bælter er her, et rigtig godt valg, da det går ind og giver illusionen af en tydeligere talje, samt volume på hofte og overkrop.

Jakker: Til en søjleform kan man bruge jakker i mange forskellige længder, men for at man kan lave illusionen af at have flere former end man egentligt har, er det en rigtig god ide at tage de jakker der er figursyet og/eller med bælte.

 

Rosemunde bluse, Denim Hunter blazer, Denim Hunter bukser, Gestuz kjole.

 

 LÆS OGSÅ: STORE TRENDS AT HOLDE ØJE MED I EFTERÅR/VINTER 2017

 

V-from

 

Almindelige kendetegn: Bredde skuldre, lille bagdel, smalle hofter, slanke ben.

Med en V-form, er det for det meste de brede skuldre, man man prøver at flytte fokus fra. F.eks ned til den fine lille numse.

Underdele: Når man er en V-form, så har man for det meste en smal hofte i forhold til skuldrene, så derfor skal man gerne finde nogle underdele der kan give noget fylde. Så derfor, når du skal vælge bukser, er det en rigtig god ide at vælge bukser med bootcut, da det kan få din underkrop til at synes lidt bredere. Ellers er personer med V-form nogle af de heldige der kan gå med bukser med lommer på sidden, uden at man syner af for meget. Når det gælder nederdele er det, igen, nederdele med A-facon der er et rigtig godt valg, da det kan give noget mere fylde. Prøv at undgå pencilskirts og skinny jeans, da det kan få dine hofter til at se mindre ud, og dine skuldre bredere.

Overdele: Der er flere ting vi kan gå ind og lege med, for at få skuldrene til at virke smallere. Overdele med V-udskæring, er en af dem. Her går man ind og bryder linjen i mellem skuldrene, og på den måde får dem til at virke smallere.

En anden måde, er at vælge overdele med 3/4 lange ærmer, på den måde slutter ærmerne på det sted hvor man er smallest, og skuldrene kommer til at syne af mindre. Undgå bådudskæringer, da det kan have en tendens, til at få skuldrene til at virke bredere.

Kjoler: Her gælder det om at tage det bedste fra overdelene og underdelene. Så her er det med at finde en kjole der giver mere volume på hofterne, samtidig med at den skal få skuldrene til at virke smallere.

Jakker: Jakker til en V-form må gerne gå til under hofterne, eller længere. Det ville være super fint med en smal jakke, gerne med et bindebånd i taljen.

 

2-Biz bluse, Maison Scotch bukser, Malene Birger kjole

 

Timeglas

 

Almindelige kendetegn: Store bryster, smal talje, større lår, større bagdel. Tydelige former.

På en timeglas figur, er der mange gode attributter at fremhæve, så som flotte bryster og numse, og en fin mærkeret talje.

Underdele: Når vi snakker bukser til en timeglas, så er en bootcut jeans også her, et rigtig godt valg, eller et par lettere løse bukser. Et par skinny jeans kan godt have en tendens til at gøre at en timeglas numse og hofte, ser lidt større ud en de egentligt er, da de sidder tæt over det hele.

Når vi snakker nederdele, så er dem med en timeglas figur nogle af dem der aller bedst kan bære et pencilskirt, gerne sammen med en lækker stram overdel. En nederdel med en masse vidde, er også super flot.

Undgå nederdele der går lige op og ned, da det ville være synd at fjerne fokus fra de skønne former!

Overdele: Figursyet overdele er super flotte til en timeglas figur, næsten lige meget hvilken udskæring den har, men pas på med en udskæring der sidder for højt ved halsen, da det godt kan få barmen til at se lidt voldsom ud.

Undgå for løse, lige op og ned overdele, da man let kan komme til at se lidt kompakt ud, hvis man ikke giver noget fokus på taljen.

Vær opmærksom på at hvis du har en stor barm, er det meget vigtigt med en god bh det støtter rigtigt. Spørg eventuelt til råds i en undertøjsbutik.

Kjoler: Her er det en ide at tænke på den smukke Marilyn Monroe, en kjole der sidder tæt på overkroppen og ved taljen, og som går ud i et skirt med en masse vidde! En timeglas ville også let kunne bære en kjole der sidder tæt over det hele.

Jakker: Jakker, lange som korte kan bruges her, alt efter personens højde. En figursynet jakke, eller en jakke med bindebånd, er rigtig godt, da det kan gå ind og give fokus på taljen.

 

Coster Copenhagen nederdel, Sofe Schnoor biker jakke, Sofie Schnoor t-shirt, Gestuz kjole.

 

Men kære kvinde, husk nu, dette er kun retningslinjer du kan vælge at gå efter, men hvis du ikke synes at den, lad os sige kortejakke, er dig, så skal du jo selvfølgelig bruge den jakke og det tøj, som du synes passer bedst til dig og din stil 🙂

Og husk, op med hovedet og ret ryggen, du er smuk som du er!

 

De kærligste hilsner fra pigerne fra BUSTEDWOMAN.com <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply