Kategorier Tips og guides

Dunjakker: Sådan vasker du en dunjakke

Dunjakker er og bliver, en af danskernes foretrukne jakker i vintersæsonen. Men hvad nu når sådan en bliver beskidt og skal vaskes? Hvilket slags vaskemiddel skal man bruge? Må den komme i tørretumbleren? Dette, og andet, vil vi prøve at svare på i dette indlæg.

Dun, ligesom silke og uld, er et naturmateriale, derfor skal man også være lidt påpasselig med hvordan man behandler en dunjakke

 

Vask:

Når du skal vaske din dunjakke, er det vigtigt at du ikke sætter graderne højere end der står på jakkens vaskevejledning, 30 eller 40 grader, og at du bruger et skåneprogram. Når du bruger et skåneprogram, gør det at jakkens ikke bliver smidt så mange gange rundt i maskinen, og den får bedre mulighed for at trække vand ind, hvilket dunene har rigtig godt af. Dernæst er det også utroligt vigtigt, at bruge det rigtige vaskemiddel. For, ligesom med uld og silke, må vaskemidlet til dunjakker, heller ikke indeholde enzymer. Dette gør nemlig at dunene bliver affedet og det er med til at nedsætte jakkens isolationsevne. Skyllemiddel er også en skidt ting for en dunjakke. Skyllemidlet gør det at der bliver lagt en slags hinde på dunene, og det får dunene til at falde sammen.

Udover at jakken, selvfølgelig, bliver ren, er en af fordelene ved at vaske din dunjakke, at dunene bliver puffet op igen. Dette gør at jakken bedre kan holde på varmen.

 

Tips 1: er der pelskrave på jakke, så er det en god idé lige at tage den af inden vask, da pels, om det er ægte eller ej, ikke har synderligt godt af at komme i vaskemaskinen.

Tips 2: Husk at lukke diverse lynlåse, ellers kan du risikere huller i jakken.

LÆS OSGÅ: Jakker, jakker og atter jakker

Tørring:

Når din dunjakke er blevet vasket, så er det tid til at smide den i tørretumbleren. Dunjakker har bedst af at blive tørret i en tørretumbler, da fjerene ellers kan klumpe sig sammen og blive flade.

Smid jakken i tørretumbleren, efter du har vendt vrangen ud på den, og smid herefter et par tennisbolde i. boldene er med til at ”banke” jakken ”floffy” igen.

Jakken skal tørre ved middel varme, omkring de 60 grader og du kan godt forberede dig allerede nu, på en lang tørretid, da jakken, for at den bliver helt gennem tør, skal tørre ca 2-3 timer. Det kan godt værre at den føles tør på ydersiden efter en time, men dunene tager lang tid om at tørre, og hvis de ikke bliver helt tørre, så kan de risikere at mugne.

 

Vi håber at indlægget kunne bruges!

 

De kærligste hilsner fra pigerne fra BUSTEDWOMAN.com <3

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply