Tips og guides

Den ultimative jeans guide – Find det helt perfekte par

Den ultimative jeans guide med alt du behøver at vide for at vælge det perfekte par

Det kan være en ren jungle at finde rundt i de mange forskellige typer jeans, der findes på markedet. Så hvordan vælger du det par, som passer til dig, din stil og kropstype? Den store 2018 jeans guide guider dig gennem de mange forskellige jeans-styles, så du kan finde lige nøjagtigt den model, som komplimenterer dig og din stil på bedste vis. 

Hvorfor jeans bør være i enhver kvindes garderobe!

Jeans er den ultimative beklædningsgenstand. Det er bukserne, som du kan bruge sæson efter sæson, fordi de altid har en fast plads i modebilledet. De passer til alt, har en super god holdbarhed, kan bruges af alle og passer til samtlige stilarter. Alle kvinder bør derfor have det der perfekte par jeans, som sidder som en drøm. De jeans, som redder enhver tøjkrise, og som du altid føler dig tilpas i. Men hvordan finder du så det famøse par? Vi kender alle til at stå i prøverummet og prøve det ene par jeans efter det andet uden helt at finde det par, som bare passer perfekt. Og vi kender også til frustrationen, når man igen, igen må forlade butikken tomhændet og godt irriteret over, at ingen af bukserne rigtig passede. Men det skal være slut! Vi giver dig her en udførlig guide til jeansjunglen, så du er godt klædt på, når du skal på jagt efter dine nye yndlingsjeans.

Jeans fra A til Z

Bliver du helt rundtosset, når du forsøger at finde rundt i de mange forskellige jeansmodeller, og hvad forskellene mellem dem er? Det forstår vi godt, for der er rigtig mange at holde styr på. Du får her en gennemgang af nogle af de mest populære modeller lige nu, så du er fuldt opdateret på jeansfronten. Du kan desuden altid finde inspiration hos BUSTEDWOMAN og vores store udvalg af smarte jeans og bukser.

Jeans er lavet af det slidstærke bomuldsmateriale denim, som får sin karakteristiske blå farve fra farvestoffet indigo. I mange af nutidens jeans finder man også et elastisk materiale, hvilket giver bukserne stretch, så de får en bedre pasform. Desuden hjælper det elastiske materiale også med at holde formen på dine bukser, og det bliver derfor især brugt i modeller med slim fit. Et andet specielt træk ved jeans er deres størrelsesangivelse. Du har måske ikke tænkt over det, men størrelsen i dine jeans bliver sjældent angivet i den almindelige Small, Medium, Large-skala. Jeansstørrelser bliver i stedet angivet i tommer, hvor en en tomme svarer til 2,54 cm. Derudover består størrelsen af dobbeltmål, eksempelvis 29/32. Det første tal angiver taljemålet i tommer, mens det sidste tal angiver benlængden i tommer. Men hvad så med de mange forskellige styles, jeans kommer i? Vi giver dig her et overblik over sæsonens hotteste styles:

Slim fit

Slim fit jeans fra bl.a. Mos Mosh og Gestuz hos BUSTEDWOMANMos Mosh Jade Cosy 699,- Shop her/ Mos Mosh Athena Slim 799,- Shop her / Gestuz Maggie 899,- Shop her

Slim fit er en tætsiddende model med en stram silhuet. Denne buks kommer oftest med masser af stretch, hvilket får den til at sidde perfekt på kroppen. Slim fit-jeans med masser af stretch har desuden den fordel, at de giver din numse et lille løft, hvilket kun gør dem ekstra klædelige. De stramme jeans har været super populære gennem flere sæsoner, specielt de sorte og mørke blå slim fit-jeans er blevet en klassiker.

Tip! Er du atletisk bygget med veltrænede ben? Så kender du sikkert til, hvilken udfordring det kan være at finde jeans, som passer om lår og bagdel uden at blive for store i taljen. Slim fit-modellen med masser af stretch er den perfekte løsning for dig! Det stretchy materiale giver plads til både lår og bagdel, men sidder til i taljen. Perfekt! Slim fit-modellen er også super fin, hvis du er velsignet med et par flotte, lange stænger. Fremhæv dine lange, slanke ben yderligere med slim fit-jeans i lyse eller kulørte farver samt med mønstre.

Straight fit

Straight fit jeans fra bl.a. Mos Mosh og Brax hos BUSTEDWOMANMos Mosh Athena Regular 799,- Shop her/ Mos Mosh Athena Regular 799,- Shop her / BRAX Mary Brilliant 899,- Shop her

Denne model sidder til i taljen og på låret, men er lige fra knæet og ned. Modellen har en almindelig taljehøjde, og det klassiske snit giver mange stylingmuligheder. Jeans med straight fit var super populære i 2017, og også i 2018 bliver de centrale i modebilledet.

Tip! Straight fit er en super klædelig model, som klæder langt de fleste. De er f.eks. super gode til dig med en drenget figur, fordi de giver din silhuet flere former. Derudover er de også super gode til dig med korte ben, da de får dine ben til at syne længere.

Boot cut

Bootcut Jeans fra Mos Mosh hos BUSTEDWOMANMos Mosh Athena Boot Cut 799,- Shop her/ Mos Mosh Athena Boot Cut 799,- Shop her / Mos Mosh Boot Cut 799,- Shop her

Boot cut-modellen sidder til over bagdel og lår og har vidde fra knæet og ned, hvilket leder tankerne hen på 70’ernes buksetrends. Denne model er god til at give benene længde, skabe balance og proportionere kroppen.

Tip! Har du fyldige lår, så er dette modellen for dig. Boot cut-jeans får lårene til at syne mindre og giver velproportionerede ben. Prøv desuden at finde jeans, hvor sidesømmende er trukket fremad, da det skaber illusionen af slankere lår. Har du brede hofter, er bootcut-jeans også et perfekt valg. Vidden i bunden af bukserne giver nemlig illusionen af smallere hofter.

Loose fit

Loos fit jeans fra bl.a. Mos Mosh og Denim Hunter hos BUSTEDWOMANMos Mosh Bradford Block 999,- Shop her/ Mos Mosh Naomi Shine 7/8 999,- Shop her / Denim Hunter Fiola Free 699,- Shop her

Loose fit- buksen har et løst og afslappet fit omkring hofter og lår, men bliver smallere fra knæet og ned. Brug den siddende lavt på hofterne for et løst look, som leder tankerne hen på boyfriend-looket. Derudover kan den også bruges som normal til høj talje, hvilket gør modellen knap så baggy. Modellen får altså et vidt forskelligt udtryk afhængigt af, hvor på hoften du placerer buksen.

Tip! Har du en lille bagdel, kan jeans med loose fit skabe fylde og form. Vælg gerne et par med detaljer bagpå i form af lommer, broderi eller andet. Er du høj med lange ben, kan det være svært at finde bukser, som passer i længden. Her kan loose fit-bukser være et godt valg. Deres lidt løsere fit giver lidt fylde til benene, og hvis du sætter dem lavt på hoften og ruller buksernes opsmøg ned, får du noget ekstra længde på buksen.

High Fit

High fit jeans fra bl.a. Gestuz og Closed hos BUSTEDWOMANGestuz Emily 899,- Shop her/ Closed Skinny Pusher 1.400,- Shop her / Closed Skinny Pusher 1.400,- Shop her

Højtaljede bukser sidder højt og giver et flot indsnit ved taljen. Når du vælger high fit sidder bukselinningen typisk lige ved eller over navlen og markerer på den måde din talje.

Tip! Har du korte ben, så prøv et par smalle high fit-jeans, der på fineste vis får dine ben til at virke længere. Er du lidt fyldig om maven, kan de højtaljede jeans også være det perfekte valg for dig. De holder maven inde og har en næsten shapende effekt, hvilket giver dig en flot, flad mave. Er du i besiddelse af en flot rund numse, er jeans med high fit også en sand vinder, da de fremhæver din velformede bagdel og skærer flot i taljen, så du får den eftertragtede timeglasfigur.

Curved Fit

Denim Hunter Dicte Curved 899,- Shop her/ Denim Hunter Regitze Curved 699,- Shop her / BRAX Carola 5000 899,- Shop her

Denne model er designet til kvinder med feminine kurver, særligt omkring bagdel og lår. Denne style har nemlig ekstra plads ved både lår og bagdel, men uden at øge taljemålet. Det resulterer i et super godt fit, hvor der er taget højde for den kvindelige krop.

Tip! Er du fyldig om bagdel, lår og hofter, så prøv jeans med et curved fit. Vælg et par, hvor lommerne sidder lidt lavt og gerne tæt, da de giver illusionen af mindre og smallere bagdel og hofter.

Vil du vide mere? Vi hjælper gerne

Vil du gerne lære endnu mere om kropsformer, og hvilken type du hører under? Så læs vores indlæg om kropstyper lige her. Husk, at du altid er velkommen til at kigge forbi vores butik i Silkeborg, hvor vi står klar til at hjælpe og guide dig til det helt rigtige par jeans. Du kan desuden altid ringe til os med spørgsmål om pasform, farve og materiale, når du shopper jeans på vores webshop.

De bedste hilsner
BUSTEDWOMAN

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply